2021-08-04 14:29:59• hírek • közlemény

Indul a Magyarok Kenyere adománygyűjtési program

A „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” program keretében Magyarországról és a környező országok magyarlakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók. Ezt lisztté őrölve a Kárpát-medencében hátrányos helyzetben élő magyar gyermekek, családok ellátására ajánlanak fel a szervezők.

A Magyar Örökség Díjas program szervezését és lebonyolítását immár több éve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyarok Kenyere Alapítvány végzi.


„Nekünk magyaroknak szerte a világon közös a múltunk, a jelenünk és a jövőnk is. „Mi ugyanis sokan egy kenyér, egy test vagyunk, mivel mindnyájan egy kenyérből részesülünk” – áll Pál Apostolnak a Korintusbeliekhez írt levelében. Meggyőződésem, hogy amint a keresztények Krisztusban, mint kenyérben egyesülnek egy testté, úgy válunk mi magyarok egységgé a Magyarok Kenyerében” – áll a gyűjtést szervezőknek a közleményében.


A „Magyarok Kenyere” programban második alkalommal vesz részt és gyűjt búzát több megyében is – Szatmár, Bihar, Szilágy és Máramaros megyékben – a Partiumi Falugazdász Hálózat. A tavalyi esztendőben Szatmár megyében 24673 kg lisztet az Oikodomosz Egyesület Lelei református szociális központ, a Máltai Szeretetszolgálat, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Szent Rita Egyesület kapta.

 

“Az elmúlt évben is nagy volt az érdeklődés a partiumi gazdák részéről, a nemes cél érdekében mindenki adományozott, amennyit tudott. Idén szeretnénk, ha még több személyhez junta el a program híre, többen adakoznának – ezzel pedig bővülnek azoknak a köre is, akiket támogatni tudunk” – mondja Magyar Lóránd, a búzaadomány gyűjtését Szatmár megyében is megszervező Partiumi Falugazdász Hálózat kooordinátora.


Mindemellett Újkenyér ünnepére minden megyében az adományozott lisztből készült kenyér került az Úr asztalára. A rendezvény üzenete az összefogás és a magyarok közötti szolidaritás fontosságának hangsúlyozása. 


„Valljuk, hogy a világ magyarsága a közmondás szavaival élve «egy kenyéren van», amely – a 15 millió magyart szimbolizálva – 15 millió búzaszemből áll össze a nemzet testévé, és amelynek kovásza az összetartozás. Minden jószándékú honfitásunk segítségét várjuk és köszönjük, hiszen ennek nyomán írhatjuk tovább együtt a Magyarok Kenyerének, ennek a valódi, és a maga nemében egyedülálló Kárpát-medencei sikertörténetnek a lapjait” – áll a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményében.


A gyűjtőpontok listáját megtalálják a https://partiumigazda.ro/ksjd-magyarok-kenyere-gyujtopontok link alatt. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: